Getuigenissen


De hondentherapie heeft me heel erg geholpen. Vooral met het oog op gewoon te kunnen doen in dagdagelijkse situaties begon ik met een klein hartje aan de sessies. Mijn angst niet doorgeven aan mijn toekomstige kindjes was een bijkomende motivatie. Keer na keer voelde ik me sterker worden. An begeleidde me op een erg begripsvolle maar toch stimulerende manier. Dit heeft me geholpen. Een praattherapie hielp me niet van mijn angst, de doe-therapie van An des te meer. De foto’s die we maakten liet ik erg trots aan mijn naaste omgeving zien. Hun positieve en verbaasde reacties gaven me de moed om verder te doen…
Katrien

 

 


Onze dochter Annelyn was van kleinsaf bang voor honden, terwijl er nooit iets gebeurd is wat die angst kon verklaren Na een lange zoektocht zijn we terechtgekomen bij An, zij zag het zitten om met Annelyn aan de slag te gaan. Ik weet nog dat we de eerste keer in haar kantoortje zaten en Annelyn alleen van achter het raam durfde te kijken naar Witse…. Heel stapsgewijs, en alleen als Annelyn het zag zitten, ging An steeds een stapje verder… Wat waren we trots toen Annelyn na enkele sessies met Witse aan de leiband durfde te wandelen. We zijn daarna nog enkele keren geweest om ook met andere honden te trainen.
Ondertussen zijn we heel wat jaartjes verder en kunnen we alleen maar zeggen dat Annelyn het nog steeds goed doet in de buurt van honden. Nee, ze zal de honden niet aaien, maar het is zalig om te zien dat ze nu gewoon ontspannen is als er een hond in haar buurt is. Ze zal niet meer wegblijven bij vriendinnetjes of familie omdat er een hond is.
Het was voor ons ook heel fijn om tips van An te krijgen, hoe wij als ouders konden meewerken aan dit proces. Hoe vaak hadden wij en anderen tegen Annelyn gezegd : ‘je hoeft niet bang te zijn’, ‘hij bijt niet’… Annelyn hoorde alleen maar ‘bang’ en ‘bijten’, wat eigenlijk alleen haar angst versterkte…
We hebben vaak gedacht, hadden we dit maar eerder gedaan…
Mama van Annelyn

 

 

 

 

Sinds ik de behandeling voor hondenfobie bij An heb gevolgd, is mijn leven helemaal veranderd want ik ben niet meer bang. Ik heb zelfs geen probleem meer om voor mijn studie samen te werken met de hondenbrigade van de politie. De Mechelse herders daar zijn opgeleid om de patrouilles te versterken. Ik had dit nooit kunnen doen als ik niet bij An was komen aankloppen. Die paar sessies die ik bij haar volgden maken nog elke dag een immens verschil voor mij !
Gaia