Over mezelf


Ik kan je helpen om je angst te overwinnen ! 

Wanneer je bang bent voor honden ben je waarschijnlijk op zoek naar iemand die je hierin op een aangename manier kan begeleiden. Wel, als psychologe heb ik heel wat kennis opgedaan om je stap voor stap te helpen zodat je je angst kan overwinnen. Samen gaan we op zoek naar de technieken die jou zo goed mogelijk in dit proces kunnen laten groeien zonder dat je je geforceerd voelt.

Als hondengedragstherapeute ben ik gewend om honden te trainen zodat ze braaf zijn en onder controle blijven. Geleidelijk aan kom je in contact met opgeleide therapiehonden, ik spreek altijd met je af wat de volgende stap is. Geleidelijk aan zal je angst wegebben en raak je hoe langer hoe meer vertrouwd wanneer er een hond in de buurt is.

Mensen helpen is altijd mijn passie geweest. Ik zie zo graag hoe iemand meer in balans komt door kennis op te doen en hindernissen te overwinnen om zo gelukkiger te worden. Bij de behandeling van mensen met een hondenfobie kan ik mijn beide passies met elkaar combineren nl. mensen en honden.
Jarenlang werkte ik als gezinsbegeleidster in de pleegzorg, waar ik kinderen begeleidde die geplaatst waren door de jeugdrechtbank. Deze kennis gebruik ik om in te schatten wat een kind ervaart in het contact met honden.
Ik ben een vriendelijke invoelende persoon en streef er naar om mensen op een zachte manier te begeleiden in hun proces om minder bang te zijn.  Jaren geleden ontwikkelde ik zelf vliegangst en ik overwon ze ook door mij te laten begeleiden. Ik weet dus wat het is om bang te zijn.

Sommige therapeuten gebruiken een harde exposure therapie waarbij de client plots in contact wordt gebracht met meerdere hevige honden maar dat doe ik niet. Waarom zou je op deze manier te werk moeten gaan wanneer het ook rustig en aangenaam kan ?